Genom en kameralins

Posted by Maria On söndag 23 januari 2011 0 kommentarer
Under den senaste veckan har BBC (Storbritanniens statliga public service-företag för TV och radio)  varit här och filmat våra lurviga vänner uppe i bergen för naturprogram. Eftersom jag var på ett besök i Sverige under mestadelen av deras vistelse här har jag inte sett allt, men hört desto mer. 

Deras superkamera som är värd en kvarts miljon var något man inte ville snubbla över!
De hade tur nog att få ett ”scream fight” på film förra söndagen. Öronbedövande skrikande från alla hanar, utfall och koalitionsbildningar; allt fick de med. Helst var de ute efter att filma makakerna i snölandskap. Förra året vid denna tidpunkt var det nämligen tjockt med snö på marken. Men allt blir inte som man har tänkt sig, och då måste man vara flexibel. Det var intressant att se hur de arbetade och hur otroligt mycket kångande och bärande det är med all dyr och ömtålig utrustning! 

Här använde de sin "Dolly-cam", en kamera i en vajer som sveper över landskapet och apgruppen, styrd med två handkontroller.
Det kommer ta upp till ett år innan allt är klart, eftersom en hel del annat ska filmas till detta naturprogram också. Men vi ser alla fram emot att se på ”våra” apor, Oz, Lewis, Anna, Krissy etc. i HD i våra vardagsrum en dag!

Simon tränar sin "scream fight"-teknik på kompisen Mac.

0 kommentarer to Genom en kameralins

Skicka en kommentar